söndag 19 april 2009

Dagsverk och dagsvärk

Nu är våren här! Och ingen i familjen har lyckats undgå det...

Jag har skrapat, hotat, lockat och lirkat ihop hela familjen till den årliga våreldningen. Somliga kom på grund av plikt, andra kom på grund av pyromani.
Oavsett orsak har vi avverkat en dag i solen tillsammans bärandes på all sköns bråte från "högen".
"Högen" är en hög som redan dagen före inflyttning en gång i tiden var rekorderlig. Med åren som gått har "högen" växt till en "högst ansenlig hög". En gammal gunga, ett par uttjänta träd, en klyven huggkubbe, resterna från timmerhusbygget och diverse pallar från tidernas begynnelse har fått plats i "högen".
Gammalt virke av olik karaktär har samlats och gemensamt bildat ändamålet som helgat medlen. Den gamla uttjänta sandlådan har dolts tillsammans med sina uteleksaker och den äldsta delen av "högen" har tjänat till rävgryt.
Men nu skulle allt förvandlas till historia och den gamla eken i mitten skulle friläggas till förmån för älsklingen som har en vision att sitta under nämnda ek och dricka whiskey. Ingen dålig vision, alltså.

Erfaren husägare hade jag en uppskattning om hur många m3 "högen" innehöll och en ungefärlig avverkningstid i eldtunnan. Älsklingen hade en annan uppfattning orsakad av betydligt postitivare attityd. Ingen av oss hade rätt...
Efter en hel dag av slit (självklart avbrott i tid och otid för fika, mat och dryck) hade inte "högen" blivit nämnvärt mindre.
Men det finns ju fler helger att tillgå för vidare trädgårdsaktiviteter. Förutsatt att den illavarslande träningsvärken (hur kan man ha ont i armvecket?) hinner lägga sig så kanske det blir en fortsättning på visionen om några veckor. På grund av ett uselt riksdagspolitiskt vänsterintresse ligger 1:a maj bra till.

Frivilliga???

5 kommentarer:

Unknown sa...

I den sista bilden ser jag en massa klapej! Veden ska väl stuvas undan och inte avverkas i nån majbrasa? :O
Fö är det plattor i västen, som förhoppningsvis står emot skott..!
Vi ses på fredag, go easy on the ufo:s på kursen! ;) KRAMISEN

Maddis sa...

Va mysigt med en sådan dag. Blir inte många sådana för en lägnhets ägande brutta...... Kurvan kontoret ska på paintboll tillsammans. Ska du med?? Har ej bestämt dag eller så.. blir en vardag i maj troligtviss

Anna sa...

Gud va mysigt... men det är som du säger man får fan träningsvärk på ställen man knappt visste fanns.. :) Men man får se det som bra träning kanske... :) När jag jobbar 14,30-0900 så är det sovande natt alltså är jag bara vaken om det skulle va något speciellt. men man sover ju aldrig lika bra som man sover hemma i sin egna säng.. =) HA en bra måndag!!

Maddis sa...

Det kommer bli någon vardag i maj troligtviss. det e tänkt att vi kör paintboll först sen grillar vi och umgås liksom. Jag hör av mig i mrogon om vilken dag det blir.

Anonym sa...

Det var ingen dålig hög :) hoppas det går bra vid nästa eldning!