fredag 2 oktober 2009

Idag är ingen vanlig dag...

... idag är Dannis födelsedag, hurra, hurra, hurra!
Min dotter fyller 20 år idag. *ler stolt*

Det betyder att det är 20 år sedan jag sist var heligt förbannad...

Jag hade tagit beslut om att föda mitt andra barn utan bedövning. Kan hälften av jordens alla kvinnor föda barn utan bedövning, så kan jag!
Jo, jag fick lustgas till en början men den togs ifrån mig när mitt hysteriska skratt ekade över Södersjukhusets förlossningsavdelning och retade gallfeber på andra kvinnor som inte fann situationen lika underhållande som jag. Jag blev hög som en kyrktupp. Och nej, jag tål inte alkohol heller speciellt bra.
Jag fick prova saccosäck, handdusch och diverse andra populära tidsenliga knep för att få smärtlindring. Kan avslöja att de inte var speciellt effektiva.
Så när ungen nästan är ute och smärtan gör jag tror att jag brinner upp levande släpper den sista unsen av självdisiplin och jag vrålar att: -"SKA NI HA NÅGON J-A UNGE SÅ FÅR NI FIXA DEN SJÄLVA!" och försöker kravla mig ur sängen med ett spädbarn dinglande mellan benen.
Jag har många gånger senare i livet skänkt en tacksam tanke till den barska barnmorskan som med sina fantastiska röstresurser och det onda ögat fick mig att besinna mig.
I efterhand insåg jag, söndersliten och med värkande kropp, att all världens smärta är befogad enbart för att få den första blicken på världens vackraste barn med världens vackraste alvöra.

Grattis på födelsedagen min älskade dotter!

1 kommentar:

Madde sa...

Du är ju rolig. Jag kan se dig framför mig när du e riktigt förbannad. Då ska man nog passa sig.

Hoppas 20 års dagen va bra och att du inte grätt allt för mycket. Mammor har ju en tendens att kunna göra det ibland!

Kram kram