tisdag 15 september 2009

Helg 1

Så har första helgen gått av stapeln på min utbildning Hund och Kattetologi.
Det är så otroligt roligt, intressant och inte minst lärorikt (det är ju en av orsakerna till att jag är där).
Utbildningen är förlagd på Lantbruksuniversitetet i världsmetropolen Skara.













När jag fick mitt antagningsbesked kastade jag mig över luren för att boka rum för mig och mina kompisar. Att få tag på ett hundrum kan vara knepigt. Det är inte alla som ens har ett pälsdjursrum att erbjuda och vi är många som slåss om de få som finns.
Men jag hade en toks tur som fick rum på Skara vandrarhem, bara några hundra meter från SLU. Och det gjorde inte saken sämre att vandrarhemmet var rent, fräscht och hade alla bekvämligheter man kunde önska sig.




Lördagen bjöd till hundra procent på hund. Hund på bredden, hund på djupet. Underbart! Föreläsaren förgyllde pedagogiken med ett fantastiskt kroppspråk innehållande både gester och mimik som lockade till skratt och igenkännande. Ska bli härligt att återses i november.
Kursledningen hade organiserat middag för oss som ville. Vegetarisk paj med sallad och bröd. Gott som tusan och i sällskap av ett gäng entusiastiska djurälskare. Och otroligt intressant att få prata med alla som givetvis har olika bakgrund. Åsikterna gick ibland vida isär men grunden var den samma: Djur ska ha fullgoda liv och tas om hand på bästa sätt.
Söndagen var vigd åt katt. Det finns tyvärr inte lika mycket vetenskaplig litteratur och forskningsresultat om katt som det finns om hund, men det blir förhoppningsvis bättre framöver.
Vi har också blivit indelade i projektgrupper. Med detta positiva gäng studenter var det inte så konstigt att gruppkonstelationen blev bra. Min grupp har redan startat upp projektet och huvudämnet är katt. Ska bli spännande att få gå på djupet och rota ordentligt i katten väl och ve. Det är en sak att kattägare säger: Så gör min katt! Men frågan är VARFÖR! Och förhoppningsvis kan jag snart förklara DÄRFÖR!

2 kommentarer:

Helena sa...

Hej

Googlade på hund och kattetologi och hamnade här på din blogg! Jag skall också gå denna kursen i höst men missade tyvärr första helgen pga att jag kom in så sent. Jag har ännu inte kommit in i Fronter och inte heller kommit igång med mitt grupparbete men hoppas på att få mina inloggningsuppgifter snart. Vi ses kanske på nästa träff (och hörs vis fronter). /Helena

Lie Orrmalm sa...

Vilken spännande kurs! Den har jag aldrig hört talas om, fastän jag har en bunt djurälskare runt mig (ja jag älskar också djur, men lite på avstånd, då jag är allergisk)

Kul!